Wat is short lease en wat zijn de voordelen?

Wat is short lease?

Wil je graag een auto leasen, maar wil je niet direct vastzitten aan een langlopend contract? Bij ons vind je de ideale oplossing! Met shortlease heb je keuze uit diverse personenauto’s en bedrijfswagens tegen de scherpste prijs en een korte looptijd!

Met short lease kies je voor maximale transparantie. Je hebt de keuze uit een looptijd vanaf 1 maand tot 24 maanden, in combinatie met diverse jaarkilometrages en je profiteert gelijk van onze zeer concurrerende All-in tarieven. Met shortlease heb je alle voordelen van leasen, maar dan met een kortere minimale looptijd.

Short Lease bij LeaseAanvragen

Er is sprake van short lease als een bepaald goed voor een betrekkelijk korte periode wordt geleast van de leasemaatschappij. Short lease is eigenlijk een vorm van netto operational lease of full operational lease, maar dan met een verkort leasetermijn.

Bij short lease is de leasetermijn kort, waardoor jij als ondernemer de vrijheid hebt de leaseovereenkomst na een korte periode weer op te zeggen. Je moet er rekening mee houden dat de leasemaatschappij hierdoor een extra risico loopt en daardoor het leasebedrag zal verhogen.

In het geval van short lease heeft de leasemaatschappij bijvoorbeeld een auto aangeschaft. De leasemaatschappij heeft het bedrag dat de auto kost betaald. Jij kunt als de ondernemer deze auto leasen van de leasemaatschappij voor een vastgestelde periode, bijvoorbeeld een leasetermijn van 2 maanden. Soms kun je als ondernemer ook kiezen voor een bepaald aantal kilometers in plaats van een vastgestelde periode. Het leasebedrag is uiteraard afhankelijk van de waarde van de auto die je least. Omdat de auto van de leasemaatschappij gedurende de jaren in waarde afschrijft, moet je hiervoor een tegemoetkoming betalen. Daarnaast zal een leasemaatschappij je als ondernemer een rentevergoeding in rekening brengen, zij hebben de auto immers betaald.

De hoogte van het leasebedrag is een vast bedrag, dat je als ondernemer meestal maandelijks moet betalen aan de leasemaatschappij. Omdat er bij short lease geen sprake is van eigendom voor jou als ondernemer, zal het goed ook niet op de balans worden geplaatst. De gehele investering komt op de balans van je onderneming niet voor. De liquiditeitspositie van de onderneming wordt dus bij aanschaf van het goed niet aangetast. Dit heeft als voordeel voor jou dat er geen nadelige gevolgen zijn voor de vermogenspositie van  je onderneming. Bij short lease is de investering immers gedaan door de leasemaatschappij. De kosten voor lease mogen op het bedrijfsresultaat in mindering worden gebracht.

In de meeste leaseovereenkomsten van short lease heb je de mogelijkheid het goed aan het eind van de leasetermijn te kopen. Aan het einde van de leasetermijn kan het goed tegen restwaarde worden overgenomen. Je hebt op dat moment dus de keuze om een nieuw goed te leasen, of het bestaande goed over te nemen. Formeel eindigt de leaseovereenkomst.

Omdat een short lease altijd over een kort leasetermijn gaat, zal de ondernemer vaak niet over willen gaan tot het kopen van de auto.

Nu op zoek naar de beste shortlease deal?

Bijna elk merk en model is voor de kortere termijn te leasen.

Bel ons Contact